Soba - copy
Doživite edinstveno vinsko izkušnjo
Degustacije vin
Soba - copy
VINOGRAD - copy - copy
Doživite edinstveno vinsko izkušnjo
Degustacije vin
VINOGRAD - copy - copy
KLET - copy
Doživite edinstveno vinsko izkušnjo
Degustacije vin
KLET - copy
previous arrow
next arrow

Naša zgodba

 

Našo hišo vin lahko najdete na Slapu, ob vaškem placu tega gručastega naselja, v Vipavski dolini. Vinogradništvo in vinarstvo je v naši hiši doma že več kot štiri generacije.
Živimo v obnovljeni, več kot 250 let stari, tipični vipavski hiši, pod »borjačem« pa imamo veliko sodobno klet, ki nam omogoča, da tisto, kar nam trta ponudi, z ljubeznijo delimo naprej.
Danes se seveda trudimo, da z novimi prijemi sledimo temu, kar smo se od prednikov naučili in da bomo s tem poskrbeli tudi za naše zanamce.

 

Hisa-Rondic

 

Naša zanimivost

Našo bogato tradicijo dokazuje tudi to, da smo našli nad hramom najstarejši ohranjen primer knjige Matije Vertovca, Vinoreja iz leta 1844. Posebna je pa zato, ker je edina v katero je Matija Vertovec napisal osebno posvetilo. Ta knjiga je pomemben spomenik v literaturi, saj predstavlja prvo delo v slovenskem jeziku, namenjeno vinogadnikom in vinarjem. Njeno repliko si danes lahko ogledate v Goriškem muzeju, original pa še vedno hranimo mi, na prav posebnem mestu, tako da jo lahko s ponosom pokažemo našim gostom.

Knjiga Vinoreja

 Vinogradi


Obdelujemo približno 11 hektarjev vinogradov, ki ležijo večinoma na lapornatih terasah Vipavskih gričev. Te najugodnejše razmere je opisal že Janez Vajkard Valvasor v Slavi Vojvodine Kranjske, leta 1689. Mi pa se zavedamo, da tako ugodna lega kot gospodarjeva roka, dajeta našemu vinu poseben pečat, ki se odraža v vrhunski kvaliteti. 

 

Klet in vina

 

V sodobni kleti, ki smo jo zgradili leta 2003, prevladujejo bela vina. Pinela, Rebula, Malvazija, Beli pinot, Sauvignon, Rumeni muškat. Pri rdečih vinih pa največ pozornosti namenjamo sortama Cabernet Sauvignon ter Merlot. Z našimi obiskovalci se najraje ustavimo v obokanem delu kleti in ob unikatni leseni mizi z domačim pršutom spijemo kozarček vrhunskega vina.

 

 

 

 

 

Kontakt

Rondič – Hiša vin
Slap 48
5271 Vipava

 

Peter
00386 41 653 595
00386 5 3645 751

 

Matej
00386 31 459 330

 

E-mail: info@rondic.si

 

fb